Öt ígéret máris teljesülhet

Nem kért száz napot kormányának Orbán Viktor, és kétharmados többségével a Fidesz már a kormány eskütétele előtt teljesítheti öt választási ígéretét is. Már a héten dönthetnek a kisebb parlamentről, a jövő héten pedig a kisebb önkormányzatok, a kettős állampolgárság és a három csapásnak nevezett kornerszabály is törvényesülhet, továbbá szavaznak az önálló belügyminisztériumról is.

Forrás és teljes cikk:

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=150612

http://index.hu/belfold/2010/05/19/negy_igeretet_maris_teljesithetnek/

2010. március 20., szombat

Újra szólt az „őszödi büszke”…

Évet értékelt a bukott miniszterelnök a Demokratikus Charta felkérésére(?).
Néztem és hallgattam. Próbáltam megérteni, hogy miért vállalkozott erre a beszédre. Mi a célja, kiért és miért teszi? A taps hiányzik a bukott miniszterelnöknek, vagy mentené a még menthetőt, amiből már nem sok maradt. Az is lehet, hogy mint mondta „szeretem Magyarországot, a tétovaságát, a küzdelmeit, büszke vagyok a sikereire, ugyanakkor letaglóz az önbizalomhiánya.” Ezt Őszödön kicsit másképp fogalmazta meg…
Féltem, hogy elsírja magát! Persze mindezt merő szeretetből, féltésből, a magyar emberek sorsa felett érzett aggodalmában.
Kicsit patetikusan indult a beszéd, de aztán belecsapott az „őszödi büszke”. Mondandója legelején kijelentette, hogy rendkívül büszke a „Balaton melléki” beszédére. Még ma is erőt merít belőle, ha nagyon elkeseredett nemzete rossz sorsa láttán (bár most sokkal jobban élünk mint 2001-ben). Azt javasolta hallgatóinak, hogy ők is tegyék ugyanezt! A szeretet túlzásának tartja az őszödi beszédet.
Úgy véli történelmi léptékkel mérve hazánk a legsikeresebb évtizedét éli, csak az ország „csalódott a múltjában és türelmetlen jövőjét illetően”. Feltette azt a kérdést, hogyan is jutottunk ide. Erre válasszal a szocialistáknak kell szolgálniuk. Már előre elnézést kért, hogy beszédében nem ad átfogó magyarázatot és nem tud hideg tárgyilagossággal beszélni. „Sokat küzdöttem” – fogalmazott.
Nézzük mi is lett ennek a küzdelemnek az eredménye (tényszerűen, számokban 2002-höz képest):
- megduplázódott a munkanélküliség (5,9%-ról 10,3%-ra)
- hatszorosára nött a háztartások hitelállománya
- 2010-ben több mint 15.000 céget számoltak fel
- Magyarország államadóssága 250%-al növekedett (8400 milliárdról-20420 milliárdra)
- az adók és járulékok mértéke az egyik legmagasabb az EU.-ban
- az autópályák építési költsége kiemelkedően magas hazánkban
- folyamatosan romlik a pénzünk vásárlóértéke
- a külföldről behozott élelmiszerek aránya a triplájára nőtt
- a nyugdíjak reálértéke folyamatosa csökken
- a mélyszegénységben élők száma megduplázódott
- szétesőben az egészségügy és a közoktatás
- mélyponton a közbiztonság
- folyamatosa nő a depressziós emberek száma

Még nem beszéltünk a kiugróan magas korrupcióról (BKV, MÁV, Honvédelmi Minisztérium, stb.) a Magyarország légterébe ellenőrizetlenül érkező harci repülőgépekről a multinacionális cégek aránytalan állami támogatásáról a külföldi élelmiszer áruházak olcsó, de bizonytalan minőségű árukínálatáról.
A bukott miniszterelnök büszke önmagára és pártjára és a rájuk voksolókra: „meg szeretné erősíteni őket a hitükben, hogy helyesen szavaztak négy éve, mikor a baloldalt választották, s nincs okuk a szégyenkezésre”.
„Én az MSZP listájára fogok voksolni” – fejezte be mondandóját Gyurcsány.
Én nem! És Önök?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése