Öt ígéret máris teljesülhet

Nem kért száz napot kormányának Orbán Viktor, és kétharmados többségével a Fidesz már a kormány eskütétele előtt teljesítheti öt választási ígéretét is. Már a héten dönthetnek a kisebb parlamentről, a jövő héten pedig a kisebb önkormányzatok, a kettős állampolgárság és a három csapásnak nevezett kornerszabály is törvényesülhet, továbbá szavaznak az önálló belügyminisztériumról is.

Forrás és teljes cikk:

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=150612

http://index.hu/belfold/2010/05/19/negy_igeretet_maris_teljesithetnek/

2010. március 23., kedd

Erkölcs, rend, igazságosság

forrás: Sándor Csilla interjúja Magyar Hírlap

– Az oktatásban történt a legtöbb jogszabály-módosítás az elmúlt nyolc évben. A pedagógusok többsége nyugalmat szeretné végre. A Fidesz-KDNP a változás jelszavát hirdette meg a választások előtt. Hogyan fogadtatják el ezt a pedagógusokkal?
– Belefásultak az oktatási élet szereplői az elmúlt időszak állandó változtatásaiba. Az iskolák világában kialakult helyzet, azonban olyan rossz, hogy már a stabilitást kedvelők is tudomásul veszik, sőt akarják, hogy változások következzenek. Azt várják tőlünk, hogy a nemzetpolitikában jelöljük ki az oktatás, az iskolák helyét.
– Mi a legfőbb különbség a kereszténydemokraták és a szociálliberálisok iskolafelfogása között?
– Számunkra az iskola nem szolgáltató intézmény. Az oktatáspolitika 2002 óta másról sem szól, mint a pénzről, arról, hogyan lehet minél kevesebb forrásból működtetni a rendszert. Álságos érvelésekkel, trükkökkel évről-évre egyre több pénzt vontak ki az oktatásból.
– Trükkök százai?
– A 2002-es kormányváltás után azzal a jól hangzó, de hamis érveléssel csökkentették a diákok óraszámát, hogy túlterheltek. Igen ám, de ezzel együtt az oktatás kevesebb pénzt kapott. A folyamat a tanárok óraszámának és az osztálylétszámok emelésével, iskolabezárásokkal és a finanszírozási rendszer átalakításával folytatódott. Valamennyi intézkedés újabb és újabb pénzkivonást eredményezett.

A cikk folytatása: http://hoffmannrozsa.hu/oktatas/erkolcs-rend-igazsagossag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése