Öt ígéret máris teljesülhet

Nem kért száz napot kormányának Orbán Viktor, és kétharmados többségével a Fidesz már a kormány eskütétele előtt teljesítheti öt választási ígéretét is. Már a héten dönthetnek a kisebb parlamentről, a jövő héten pedig a kisebb önkormányzatok, a kettős állampolgárság és a három csapásnak nevezett kornerszabály is törvényesülhet, továbbá szavaznak az önálló belügyminisztériumról is.

Forrás és teljes cikk:

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=150612

http://index.hu/belfold/2010/05/19/negy_igeretet_maris_teljesithetnek/

2010. március 23., kedd

Egy sajtótájékoztató kapcsán

Sajtótájékoztatót tartott Dr. Varga László (MSZP)
Nagy dologra vállalkozott, mondhatni heroikus küzdelembe kezdett, lévén értékelni kívánta pártja elmúlt 8 évének ifjúság és a sport területén elért eredményeit, valamint a további elképzelésekről beszélt.
Nem meglepő módon nem esett szó az elmúlt néhány év pályázati elbírálási technikáiról a megszüntetett Gyermek, Ifjúsági- és Sportminisztériumban!
Az értékelés most is a Fidesz programjának fitymálásával indult. Ez rendben is van, mert a saját tetteikről, az elmúlt nyolc esztendőről nincs mit mondani, illetve jót aligha…
Mint mondta, a Fidesz programja vékony, nem tartalmaz konkrétumokat.
Ismertette az eltelt kormányzati időszak vívmányait. Az ifjúság és sport területéről megemlékezve elmondta, hogy folytatni kell a már zajló minőségi utánpótlás-nevelő programokat, illetve bővíteni kell ezek körét. Kicsit belekeveredett, mert véletlenül a maguk sikerének tulajdonította, az Orbán Viktor kezdeményezésére született, méltán sikeres labdarúgó akadémiát. Egy kis csúsztatás…No de nem baj, ennyi bőven belefér!
De, pillantsunk bele az elmúlt nyolc esztendő elszomorító „vívmányaiba” (a teljesség igénye nélkül):

- Magyarország lakosságának 7% sportol rendszeresen, míg ez a szám Nyugat- Európában 30%
- 2004-ben megszüntették aGyermek, Ifjúsági- és Sportminisztériumot
- 2007-ben majdnem megszüntették a Sportkórházat (társadalmi, szakmai nyomásra maradt fenn)
- 1998-2002- ben a polgári kormány több utánpótlás-nevelő programot indított el, melyek nagy része az mszp kormány alatt megszűnt (pl. Nemzeti Atlétikai Program)
- megszüntették a diáksport normatívát
- a diáksport-versenyeken résztvevő tanulók száma ezért több ezer gyermekkel csökkent
- ennek is következménye, hogy drasztikusan emelkedik a túlsúlyos, elhízott gyermekek száma és a gyermekkori cukorbetegség aggasztó arányokat ölt

Az oktatással kapcsolatban elmondta, hogy bevezették a szakmunkás ösztöndíjat, amely üdvözlendő, de itt is nézzünk néhány „nagyszerű” intézkedést:

- be akarták vezetni a tandíjat (népszavazás törölte el!)
- a tanári fizetések megalázóan alacsonyak
- a liberális oktatáspolitika eredménye a pedagógusok verbális és fizikai bántalmazása
- a szakmai szervezeteket megkerülve a kormány arra akarja kötelezni az óvodákat, hogy módosítsák nevelési programjaikat, és tudatosan kerüljék a gyermekeknél a nemi sztereotípiák erősítését, azaz a gyermek majd felnőve dönthesse el, hogy fiú vagy lány akar lenni.
Sajnálom, hogy Varga úr ezeket az intézkedéseket nem említette sajtótájékoztatóján.
Barta József
KDNP Sajószentpéter

1 megjegyzés:

  1. mi kommunista ifjak indulunk...
    elég volt már belőlük! Hajrá Magyarország!

    VálaszTörlés