Öt ígéret máris teljesülhet

Nem kért száz napot kormányának Orbán Viktor, és kétharmados többségével a Fidesz már a kormány eskütétele előtt teljesítheti öt választási ígéretét is. Már a héten dönthetnek a kisebb parlamentről, a jövő héten pedig a kisebb önkormányzatok, a kettős állampolgárság és a három csapásnak nevezett kornerszabály is törvényesülhet, továbbá szavaznak az önálló belügyminisztériumról is.

Forrás és teljes cikk:

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=150612

http://index.hu/belfold/2010/05/19/negy_igeretet_maris_teljesithetnek/

2010. március 27., szombat

"A becsületes emberek értékalapú közössége"

"A becsületes emberek értékalapú közössége" - íme néhány részlet a Népszabadságban megjelent cikkből, mely az MSZP sajószentpéteri kampány nyitó rendezvényéről szól:

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) az egyetlen olyan párt Magyarországon, amely megálljt tud parancsolni az erőszakosságnak, a gyűlöletkeltésnek - jelentette ki Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a Borsod megyei Sajószentpéteren, szombati lakossági fórumán.

A helyi művelődési házban tartott teltházas rendezvényen a miniszterelnök-jelöltet felállva, vastapssal fogadták. Hasonlóan köszöntötték Faragó Pétert, aki a város polgármestere és a térség jelenlegi MSZP-s országgyűlési képviselője, valamint Varga Lászlót, a választókörzet szocialista országgyűlési képviselőjelöltjét.
Mesterházy azt mondta: Nagy a feladat, nagy a kihívás Magyarország előtt, és az MSZP az egyetlen párt, amely a szélsőségeknek, az erőszakosságnak és a gyűlöletkeltésnek megálljt tud parancsolni. Ehhez azonban szükség van az emberek támogatására - fejtette ki a miniszterelnök-jelölt.
Kitért arra, hogy az MSZP-s szavazók mindig együtt tudtak élni jobboldali nézetű szomszédjukkal, de fordított helyzetben ez győzködéssel zárul. "A szocialista párt soha nem akarta megmondani egyetlen egy magyar embernek sem, hogyan élje az életét". A magánélet szentsége és a békés egymás mellett élés nagyon fontos értékek. Szükség van a rendre, de ebben nincs helye semmiféle gárdának, ellengárdának vagy antigárdának - fűzte hozzá.
Úgy fogalmazott: nagyon sok esetben nem a lényegről szól a politika, ezért szükség van egy új politikai kultúrára. Ebben a politikusoknak különösen nagy a felelősségük. "Merjük másképpen csinálni" - mondta.
Hozzátette: vissza kell adni a politikusi szó hitelét, mert e nélkül a szélsőségek erősödnek, amelyek csak indulatokat generálnak. Vannak, akik "álmegoldásokat" ígérnek, de ezáltal a feszültség tovább erősödik. Hasonló mondatokat az 1930-as évek végén lehetett hallani, "láttuk annak mi lett a vége" - fogalmazott. Mint mondta, nem tartja demokratikus pártnak a Jobbikot, de Orbán Viktorról sem gondolja, hogy demokrata, mert nem kért még bocsánatot a baloldali emberektől korábbi kijelentése miatt, amikor azt mondta, a baloldaliak genetikailag úgy kódoltak, hogy amikor csak tehetik, rárontanak a nemzetre.
A politikus idézett egy jobboldali lap újságcikkéből is, amely a szocialisták szavazótáboráról fejtette ki negatív álláspontját. Ezt a hallgatóság nemtetszéssel, fújjolással fogadta. Mesterházy Attila azon kérdésére pedig, hogy segítik-e, támogatják-e őt és pártját terveik, céljaik megvalósításában, hangos igen kiáltással feleltek.

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Ez mind szép, de volt a rendezvényen valaki közületek? Én ott voltam. Faragó Péter szerint Sajószentpéter majdhogynem a mennybe menetel, olyan fejlődés van nálunk! Nem tudom, mire gondolhatott? A közmunkások által kiültetett virágokra az útszélén, vagy az üveggyár barnamezős beruházására? (Ezzel kapcsolatban érdekes, hogy az emberek ezt akként élik meg, hogy beindul a gyár és ha az ember szól a “régi motorosoknak” /lásd volt szakszervezeti titkár pl./ hipphopp munkát kap. És még azt mondjuk, nincs nálunk funkcionális analfabetizmus!)
    A kampánynyitó “teltházára” jellemző, hogy bár első pillantásra tényleg sokan voltak, de azért nem lógtak a csilláron is a nézők. Valamint a teremben legalább 30 biztonsági ember is volt, akik valószínűleg nem Mesterházy elvtárs beszédére voltak kíváncsiak. (Ezzel kapcsolatban érdekes, hogy a “nem szocialista beállítottságú” nézők csendes nemtetszés nyilvánításainak köszönhetően eme remek biztonságiak a miniszterelnök-jelöltet már nem is merték a rendezvény végén a bejöveteli útvonalon kikísérni, csak a nézőtér mögött. Mitől félhettek?)
    Jellemző még Mesterházy beszédére (akit sokan nemes egyszerűséggel csak Szarházynak hívnak), hogy bár szerinte a Fidesz programja “lózungokkal” van tele, egyetlen konkrétumot sem sorolt fel a saját programjukból, kivéve, hogy 2011-ben 200 milliárd forint lesz az országban, de hogy honnan, miből és mire, arról bőszen hallgatott. Ja, és persze megreformálják az oktatást, adókedvezményt adnak a többgyermekes családoknak és megerősítik a rendőrséget. Mintha ismerős lenne valahonnan ez a pár mondat!

    VálaszTörlés
  3. Sajószentpéter 25 évre vett fel hitelt, több mint 1 milliárdot! 2010 januárjától havonta 11 milliót kell törleszteni! Az önkormányzat ezt az összeget már most sem tudja kigazdálkodni. A felvett hitelből 400 milliót nem költ el, hanem adósságra fordítja, de ez a pénz csak 4 évig elég. Aztán csődbe megy a város! Köszönhetően az MSZP-nek!
    Hitelből könnyű szépíteni a várost. Pl. buszmegálló 1,6 millió Ft/darab! Amit 600 ezer forintból is meg lehetett volna építeni! Virágokra elköltöttek 5 milló forintot.
    Úgy járunk, mint az egyszerű ember, aki felvette a hitelt és a végén még a házát is elviszik!
    A lakosságal fizettetik majd meg a hitelt! Az unokáink jövőjét is tönkreteszik!
    Sajószentpéter olyan mint egy görögdinnye, kívül szép, de belül rohad!

    VálaszTörlés