Öt ígéret máris teljesülhet

Nem kért száz napot kormányának Orbán Viktor, és kétharmados többségével a Fidesz már a kormány eskütétele előtt teljesítheti öt választási ígéretét is. Már a héten dönthetnek a kisebb parlamentről, a jövő héten pedig a kisebb önkormányzatok, a kettős állampolgárság és a három csapásnak nevezett kornerszabály is törvényesülhet, továbbá szavaznak az önálló belügyminisztériumról is.

Forrás és teljes cikk:

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=150612

http://index.hu/belfold/2010/05/19/negy_igeretet_maris_teljesithetnek/

2010. május 21., péntek

Csontvázak, csontvázak, csontvázak!

A Fidesz gazdasági tényfeltáró bizottsága eddig 170 milliárd forintnyi „csontvázra” bukkant, vagyis a költségvetés terhei legkevesebb ekkora összeggel nőnek – mondta pénteki sajtótájékoztatóján a Fidesz alelnöke. Varga Mihály szerint ez az összeg a Malév privatizációjából, a Vértesi Erőmű adósságaiból, valamint a munkapiaci támogatások rendszeréből áll össze. A tényfeltáró bizottság részjelentése június első hetében, míg a teljes feldolgozás a nyár végére várható.
2010. május 21. 13:21 FH/MTI


"A Malév eladása, majd visszavásárlása 60 milliárd forint többletterhet jelent a magyar adófizetőknek – mondta pénteken Varga Mihály. A Fidesz alelnöke emlékeztetett rá, hogy az ügyben az ügyvezető pénzügyminiszter is feljelentést tett. További nem várt terheket jelent a büdzsének a Vértesi Erőmű 37-40 milliárd forintos tartozása, további 70 milliárd forintnyi többletkiadásra pedig a munkaerő-piaci támogatásoknál kell számítani. Utóbbi területen az Út a munkához program 50 milliárd forint többletforrást igényel, de a Munkaerő-piaci Alap és a munkanélküli segély terhei is 10-10 milliárd forinttal növelik a költségvetési hiányt. Varga Mihály számításai szerint a 170 milliárd forintnyi többletteher 0,7 százalékkal növeli az államháztartás idei évre tervezett hiányát, amely így eléri a 4,5 százalékot.

A Varga Mihály vezette bizottság feladata a gazdaságpolitikai elemzés, az államháztartás helyzetének felmérése és a „csontvázak” megtalálása. Utóbbi, vagyis a gazdasági tényfeltárás várhatóan augusztus végére fejeződhet be, míg az első részjelentés június első hetére készül el – jelentette be Varga Mihály. A Fidesz alelnöke hangsúlyozta: az ügyekkel kapcsolatban felmerülő esetleges büntetőjogi felelősség megállapítása az igazságszolgáltatásra tartozik."

forrás:
http://www.gondola.hu/cikkek/71490-Csontvazak__csontvazak__csontvazak_.html

_____________________________________________________________________________________

Sajószentpéter lakosságát érzékenyen foglalkoztatja az ezen újságcikkben körüljárt egész országot sújtó "csontvázak" kérdése. Helyi szinten is mérhetetlenül súlyos problémát jelent a szoci vezetésnek "hála" kialakult több milliárdos adósságcsapda, a végsőkig folytatott értelmetlen és felháborító közoktatás lerombolása. Szűkebb pátriánkban a választópolgárok részéről igény jelentkezik az utóbbi évek tényfeltárására. A tavaszi parlamenti választások idején alakult és azóta is tovább működő választókerületi Fidesz tényfeltáró munkabizottság látókörébe tartoznak a polgárainkat foglalkoztató kényes kérdések, úgymond ez a Munkabizottság feladatának és kötelezettségének tekinti a törvényesség vizsgálatának, szükség szerinti helyreállításának elősegítését. Az eredményesség érdekében ugyanakkor szükséges a helyi választópolgárok további támogatása.
_____________________________________________________________________________________

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése