Öt ígéret máris teljesülhet

Nem kért száz napot kormányának Orbán Viktor, és kétharmados többségével a Fidesz már a kormány eskütétele előtt teljesítheti öt választási ígéretét is. Már a héten dönthetnek a kisebb parlamentről, a jövő héten pedig a kisebb önkormányzatok, a kettős állampolgárság és a három csapásnak nevezett kornerszabály is törvényesülhet, továbbá szavaznak az önálló belügyminisztériumról is.

Forrás és teljes cikk:

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=150612

http://index.hu/belfold/2010/05/19/negy_igeretet_maris_teljesithetnek/

2010. május 24., hétfő

Az Orbán-kormány programja, 2010

A második Orbán-kormány programja szerkezetében pontosan követi a Nemzeti ügyek programját, a Fidesz–KDNP-szövetség választási programját.

A program szimbolikus textussal kezdődik, A nemzeti együttműködés nyilatkozatával. Ennek a léte is azt bizonyítja, hogy a kétharmados többséget szerzett pártszövetség a kilábalás megalapozását egy új, immár őszinte társadalmi együttműködésre kívánja alapozni. A Gyurcsány-féle politika szétrohasztotta az ország alapjait, ezen kell változtatni, különben semmire sem jutunk – ez a nyilatkozat értelme.

A program nagyobb részét az öt „nemzeti ügy” kifejtése teszi ki. Ezek: 1. a gazdaság talpra állítása, 2. a rendtevés, 3. az egészségügy megmentése, 4. a szociális biztonság megteremtése és 5. a demokratikus normák helyreállítása.
A kampányban is ezt ígérte, március 15-e óta erről beszél a miniszterelnök-jelölt. Meglepetés tehát senkit sem ér.

A szövegbe beépítették például a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével Magyarország gazdasági és társadalmi felemelkedéséért kötött megállapodást is. A kormány nagy súlyt helyez rá, hogy a lehető legszélesebb társadalmi támogatást gyűjtse be programja mögé.

A kormányprogram a szavak szintjén sokban hasonlít az előzőekhez, elvégre minden kormány az ország helyzetének jobbítását tűzi ki céljául. Ez a mostani program két szempontból tér el a korábbiaktól:
- Egyfelől hangsúlyosan foglalkozik a korrupcióval és az állami vezetés elszámoltatásának szükségességével.
- Másfelől a különböző társadalmi rétegeket társnak tekinti a megvalósításban.
Ha e két célt képes lesz napi gyakorlatra váltani, akkor lesz sikeres a második Orbán-kormány.

Mert sok a baj, de az embereket maguk a bajok kevésbé riasztják, mint a távlattalanság, az értelmetlenség érzése. Ha a kormány utat tud mutatni, akkor az emberek el fognak kezdeni dolgozni, alkotni. És a technikák, technológiák mai szintjén rövid idő (néhány év) alatt is nagyot lehet lépni előre.

Forrás:
http://www.gondola.hu/cikkek/71528-Az_Orban-kormany_programja__2010.html
_____________________________________________________________________________________

AZ ORBÁN-KORMÁNY PROGRAMJA, 2010 ELÉRHETŐSÉGE:
http://www.parlament.hu/irom39/00047/00047.pdf
_____________________________________________________________________________________

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése