Öt ígéret máris teljesülhet

Nem kért száz napot kormányának Orbán Viktor, és kétharmados többségével a Fidesz már a kormány eskütétele előtt teljesítheti öt választási ígéretét is. Már a héten dönthetnek a kisebb parlamentről, a jövő héten pedig a kisebb önkormányzatok, a kettős állampolgárság és a három csapásnak nevezett kornerszabály is törvényesülhet, továbbá szavaznak az önálló belügyminisztériumról is.

Forrás és teljes cikk:

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=150612

http://index.hu/belfold/2010/05/19/negy_igeretet_maris_teljesithetnek/

2010. április 2., péntek

Borsodi szocik – 8 év büntetlenül

Tegnap egy helyi tévécsatornán vetítették a választókerület szocialista jelöltje, Varga László bemutatkozó filmjét. Az alig másfél perces videóban ígér fűt-fát: iskolafejlesztést, munkahelyek százait és ezreit - az évek óta nem működő üveggyárral a háttérben - a bányászat fejlesztését és azt, hogy a 26-os út elkerüli Sajószentpétert jövő tavaszra. Mindez szép, de vajon az eltelt 8 év alatt miért nem törődtek a térségünkkel? Miért most kezdenek tisztán látni? Miért hagyták, hogy az eltelt 8 év alatt az általuk oly nagyon szeretett Borsod a legelmaradottabb megyék egyike legyen? Aztán olvasom a mai Magyar Hírlapban: „De itt van a legcukibb, a miskolci hungaristák, akarom mondani szocialisták óriásplakátja, amelyet mai lapszámunk címoldalán csodálhatnak meg a kedves olvasók. (…) Név szerint Káli, Fedor, Tompa és Simon. Csak így, keresztnév nélkül, mint a nemzeti bokszválogatott tagjai, kezükben – talán – jéghokis sisakokat szorítva. És ez a négy, nyilván elkúrásban, trükközésben, unióspénz-osztogatásban és kékcédulagyártásban megedződött alak nem kevesebbet ígér nekünk, mint RENDET. Félreértés ne essék, az egynevűek nem ám az MSZP, hanem a „miskolci szocialisták” jelöltjei.

Itt tartunk tehát: azok, akik ránk szabadították a káoszt, a maffiózókat és az uzsorásokat, akik húszezer forintos büntethetetlenségi limittel óvták a fosztogatókat, akik a megélhetési bűnözés aljas terminológiájával mentesítették a bűnhődéstől a tolvajokat, most rendet ígérnek. „ Hát hol élünk, barátaim? Mikor veszik észre, hogy elmúlt az idő, amikor mindet elhittek nekik az emberek? És meddig tart ez a kétségbeesett próbálkozás, hogy megint palira vegyenek? És mikor eszmélnek azok, akik még hisznek nekik, hogy az üveggyár nem az a munkahely lesz, mint a „régi, szép időkben”, hogy a 26-os elkerülőről már vagy 20 éve beszélnek, hogy az iskolákkal hatalmas baj van, hogy családot alapítani keserves manapság, és nincs szükség többé ígéretekre és hazugságokra, csak tettekre! Varga László - aki mint mondja, tősgyökeres borsodi – ugyanehhez a „miskolci szocialisták” bandához tartozik. Vajon az új dizájn, a szegfű dugdosása, az ígérgetés elég lesz? Hiszünk még neki? Mi már nem! És Önök?
Molnár Krisztina

2 megjegyzés:

  1. Hurrá! Laci barátunk bátran ígér. Mit tud ő Sajószentpéterről és környékéről!? Több mint 15 szoci képviselő volt 8 évig Borsodból! Hová jutottunk?

    VálaszTörlés
  2. De tudták mondani 4 éve, hogy a Fidesz csak ígérget!
    Mint a ma született bárányok, 8 év alatt semmi, most majd minden. Nevetséges...

    VálaszTörlés